Öğretmenlerin Ek Hizmet Puanlarında Yapılan Yeni Değişiklikler! MEB Ek Hizmet Puanlarıyla İlgili Bilinmeyenler (Soru Cevap)! - Vatan Kocaeli Gazetesi
24 Ekim 2020 Cumartesi

Öğretmenlerin Ek Hizmet Puanlarında Yapılan Yeni Değişiklikler! MEB Ek Hizmet Puanlarıyla İlgili Bilinmeyenler (Soru Cevap)!


Milli Eğitim Bakanlığı hizmet puanlarına ilişkin birtakım değişikliklere ve düzenlemelere gitti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Haziran 2020 tarihinde yürürlüğe koyduğu yönetmelikle ilgili akıllara takılan sorular ve bunların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan öğretmenlerden, zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yapmaya devam edenler ve zorunlu çalışma öngörülmeyen eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra çeşitli nedenlerle zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarına atananların hizmet puanları, zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yaptıkları süreyle sınırlı olmak ve görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınmak suretiyle her yıl için yüzde 50 artırılarak belirlenecek.

HİZMET PUANLARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

Soru 1. Dyk ve İyep kapsamında yürüttüğüm yöneticilik görevi puanlarını geçmişe yönelik alabilecek miyim?

Cevap : 19/06/2020 tarihi öncesindeki görevlendirmeler puanla değerlendirelemeyecek.

Soru 2. Doktora, Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans diplomaları hangi tarih dikkate alınarak puanlandırılacak?

Cevap: 19/06/2020 öncesi ve sonrasinda mezun olanlara yönetmelik kapsaminda puanlar eklenecek. Doktora 90 Puan Tezli YL 50 Puan Tezsiz YL 30 puan.

Soru 3. Alan öğretmenliği kapsamında yapmış olduğum Tezsiz Yüksek Lisans, Hizmet Puanı olarak eklenecek mi?

Cevap: Yönetmelik kapsamında Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programları puanla değerlendirilmeyecek.

Soru 4. 2019 2020 Eğitim öğretim yılı ve öncesinde İyep ve Belleticilik kapsaminda ders okutan öğretmenler hizmet puanı alabilecek mi?

Cevap: 19/06/2020 tarihi öncesinde bu kapsamda ders okutan öğretmenler hizmet puanı alamayacak.

Soru 5. 19/06/2020 tarihinden sonra zorunlu hizmet yükümlüsü olmayan bir öğretmen zorunlu hizmet bölgesine tayin olursa artırımlı hizmet puanı alabilecek mi?

Cevap: Evet görev yaptığı süre ile sınırlı olmak kaydıyla artırımlı puan alabilecek.

Soru 6. 06/05/2010 tarihinden önce atandım. Zorunlu hizmet bölgesinde bir okulda çalışıyorum. 19/06/2020 tarihi itibariyle artırımlı hizmet puanı alabilecek miyim?

Cevap: Evet 19/06/2020 tarihi itibariyle sistem puanı otomatik olarak hesaplayacak ve bu tarihten sonra alabileceksiniz.

Soru 7. 06/05/2010 tarihinden önce atandım. 19/06/2020 tarihi sonrasında zorunlu hizmet bölgesinde bir okula tayin olursam artırımlı puan alabilir miyim?

Cevap: Evet. Alabileceksiniz.

Soru 8. 06/05/2010 tarihinden önce atandım. 19/06/2020 tarihi sonrasında zorunlu hizmet bölgesinde bir okula tayin olursam artırımlı puan alabilir miyim?

Cevap: Evet. Alabileceksiniz.

Soru 9. Zorunlu hizmet bölgesinde çalışıyorum. 19/06/2020 tarihinden sonra zorunlu hizmet yükümlülüğüm bitiyor. Artırımlı puan almaya ne zaman başlayacağım?

Cevap: Zorunlu hizmet yükümlülüğünü tamamladıgınız tarihten itibaren artırımlı puan alabileceksiniz.

Soru 10. Şu an zorunlu hizmet bölgesinde bir okulda çalışıyorum. Okulum zorunlu hizmet bölgesindençıkarılırsa artırımlı puan almaya devam edecek miyim?

Cevap: Okulunuzun zorunlu hizmet bölgesinden çıkarilması ile ilgili tarih sonrasında artırımlı hizmetpuanından faydalanamayacaksınız.

Soru 11. Tübitak veya Tüba koordinesinde yarışmada öğrencilerim ve projemiz ilk 3’e girdi. Puanalabilecek miyim?

Cevap: Yönetmelik kapsamında ulusal yarışmalar için verilenler; 1. için 15 puan 2. için 10 puan 3. vemansiyon için 5 puan alabileceksiniz. Dereceniz uluslararasi ise 1. 30 puan, 2. 20 puan,3. ve mansiyon 10 puan alabilecek.

Soru 12. İkinci 4 yıllık lisans eğitimim için puan alabilecek miyim?

Cevap: Yönetmelik kapsaminda 10 puan alabileceksiniz.

Soru 13. 9. Madde kapsaminda Doktora, Yüksek Lisans, Tezsiz YL, Patent, 4 yıllık öğrenimlerin hepsindenayrı ayrı puan alabilir miyim?

Cevap: Hayır. Sadece öğrenim durumunuza göre en yüksek puanı alabileceksiniz.

Soru 14. Başarı, Üstün Başarı ve Ödül alanlara verilecek puanları hepsinden ayrı ayrı alabilecek miyim?

Cevap: Hayır, Yönetmelik kapsamından sadece en yüksek puanı getiren belgeniz bu kapsamda puanladeğerlendirilecek( Yönetmelik 9.madde f,g,ğ)

Soru 15. Uluslararası hakemli bir dergide 4 makalem yayınlandı. Her biri için ayri ayrı puan alabilecekmiyim?

Cevap: Evet ama Yönetmelik kapsamında sadece 3 makaleniz değerlendirilecek ve her bir makale için 5puan olmak üzere toplamda 15 puan alabileceksiniz.

Soru 16. E twining kapsamında sertifikam var puan alabilecek miyim?

Cevap: Evet, Yönetmelik kapsamında 15 puan alabileceksiniz.

Soru 17. Türkiye Patent ve Marka kurumundan alınmış patent tescilim var. Puan alabilecek miyim?

Cevap: Evet her bir patent tesciliniz için 30 puan alabileceksiniz.

Soru 18. Türkiye Patent ve Marka Kurumundan tasarım tescilim var. Puan alabilecek miyim?

Cevap: Evet, her bir tasarım tesciliniz 10 puan alabileceksiniz.

Soru 19. Türkiye Patent ve Marka Kurumundan faydalı model tescilim var puan alabilecek miyim?

Cevap: Her bir faydalı model tasarımınız için 20 puan alabileceksiniz.

Soru 20. Tübitak , Tüba, Doktora, Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans(alan öğret kaps. alınlar hariç),başarı , üstün başarı, ödül, ulusal ve uluslararası dergide makale,e twining sertifikasi, patent ve tasarım tescilleri 19/06/2020 öncesi için de geçerli mi?

Cevap: Evet bu kapsamda Yönetmeligin 9. maddesi kapsaminda,10. maddede geçen açiklamalar ve16/07/2020 tarihli bakanlık yazısı dikkate alınarak puan alabileceksiniz.

Soru 21. 19/06/2020 tarihli yönetmelikten önce %100 artirimli hizmet puani aliyordum. %100 olarakalabilecek miyim?

Cevap: Evet. Aynı kurumda çalıştığınız ve okulunuz zorunlu hizmetten çıkarılmadığı sürece %100 olarak almaya devam edeceksiniz.

YAZAR: Fatih Saçak

Kocaeli Şehit Özcan Kan Fen Lisesi ve Gebze Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi 2018 Mezunu. Vatan Kocaeli Gazetesi editörü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ahmet Kural son görüntüsüyle şaşırttı

Oyuncu Ahmet Kural, saçlarının üstünü kazıttığı ve altlarını uzattığı yeni imajını Instagram hesabından paylaştı. Avukat Çağla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir